Asociaţia Florema Design

=================================

Asociaţia „Florema Design” a fost înfiinţată în anul 2005 cu scopul declarat de a promova cultura, valorile umane, folclorul şi literatura românească.

Una dintre activităţile prin care s-a făcut cunoscută nu numai în ţară, dar şi printre românii stabiliţi în străinătate este concursul de creaţie literară „VISUL”, care în anul 2012 a ajuns la ediţia a Vll-a şi care a s-a bucurat anual de o remarcabilă participare, de peste 120 de scriitori care gândesc şi scriu româneşte.

Asociaţia are site-uri proprii prin care îşi promovează ativităţile, site-ul „mamă” fiind http://www.florema.ro.

logo nou florema

Logo-ul Asociaţiei

Alte site-uri sunt ale celor două reviste literare pe care le editează, una cu apariţie online, numită „Visul” şi una tipărită, numită „Dăruiri literare”, care pot fi citite pe

http://visul.florema.ro

şi http://daruiriliterare.florema.ro

cropped-frontispiciu-site

Revista online „Visul” are peste 1000 de scriitori înscrişi care participă cu articole şi texte literare şi este citită peste tot în lume unde există români, iar cea tipărită cuprinde nume cunoscute din literatură, membri ai Uniunii Scriitorilor din România, ai Ligii Scriitorilor Români, dar şi nume încă necunoscute, recomandate numai de talentul lor. Distribuţia revistei tipărite se face în toată țara.

Dintre redactorii revistelor literare „Visul” şi „Inedit” pot fi amintiţi: Ileana-Lucia Floran, Dan Orghici, Mihai-Paul Floran şi Roxana Jit, iar dintre colaboratorii revistelor tipărite: Livia Fumurescu, Vic.Virgil Bălan, Ovidiu Vasilescu, Miron Simedrea şi, nu în ultimul rând, prof.Petru Baciu, cel care a fost un cărturar de seamă al Orăştiei.

De la data înfiinţării şi până acum, Asociaţia a editat, sub coordonarea preşedintei Ileana-Lucia Floran patru antologii:

  • Florilegiu – poezii, 2010, prefaţator lonuţ Caragea, membru al Uniunii Scriitorilor din România, cofondator şi vicepreşedinte al Asociaţiei Scriitorilor de Limbă Română din Quebec – Canada şi membru de onoare al Societăţii Scriitorilor din  jud.Neamţ;
  • Florilegiu – proză scurtă, 2010, prefaţă şi copertă Adina-Cristinela Ghinescu, poet, prozator, pictor, jurnalist, fotograf, designer de interioare şi consilier de imagine;
  • Visul – poezii, 2011, volum care conţine cele mai bune poezii publicate online în revista literară „Visul”;
  • Un secol de poezie în oraşul Paliei – antologie selectivă 1911-2011″, antologie care cuprinde 55 de poeţi din zona Orăştiei, volum prefaţat de Maria Toma-Damşa.

Toate cele patru antologii au apărut la Editura „EMMA”, editura Asociaţiei, prin care s-a facilitat accesul scriitorilor necunoscuți încă la lumea cărţii tipărite.

Editura „Emma” are un site propriu: http://www.edituraemma.ro şi a editat şi tipărit de-a lungul celor 12 ani de la înfiinţare cărţi beletristice, ştiinţifice, lucrări pentru elevi, memorialistică, carte religioasă şi de folclor.

Nu în ultimul rând, Editura „Emma” oferă şi posibilitatea publicării online, pentru ca accesul cititorului la cuvântul scris să fie mai rapidă şi mai facilă.

Tot pe site-ul editurii pot fi citite recenzii ale cărţilor publicate şi pot fi văzute imagini de la lansările acestora.

Pe lângă activitatea editorială, Asociaţia susţine anual mai multe simpozioane pe teme literare sau religioase, comemorări ale personalităţilor româneşti sau lansări de cărţi. Unele dintre aceste activităţi au fost realizate în parteneriat cu Asociaţiunea Transilvană pentru Literatura Română şi Cultura Poporului Român, Sibiu, 1861, Despărţământul ASTRA „Aurel Vlaicu” Orăştie.

Din activităţile din ultimii ani, se pot aminti:

-          simpozionul „Când sărbătoarea devine mai importantă decât sărbătoritul”;

-          simpozionul „Femeia în literatură”;

-          simpozionul „Creaţia literară în Orăştie şi împrejurimi”;

-          „Oraşul Paliei „“ oraşul culturii” „“ comemorarea celui de a fost prof.Petru Baciu;

-          „Concurs pentru o copertă” „“ desfăşurat la Liceul de Arte Plastice din Timişoara pentru realizarea de către elevi a copertei poveştii „Shaormiţa”, prima din colecţia „Junior” care a văzut lumina tiparului în luna decembrie 2007 şi este scrisă de o tânără de 12 ani (pe atunci) Oana Maria Goidescu, din Predeal;

-          acordarea distincţiei „Cartea anului” cărţii editate în cursul acelui an şi primite cel mai bine de cititori;

-          participarea la Salonul Editurilor Hunedorene organizat anual de către Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Deva;

-          participarea ca partener la Festivalul Naţional de Poezie „Ion Budai Deleanu”, ediţia a II-a, Geoagiu, 2012.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *